top of page

DIY Kits

Updated: Apr 28, 2021

Voor de liefhebbers hebben we DIY-kits opgesteld die zijn af te halen aan het IDC. Voor een kleine prijs maak je eenvoudig je eigen Kombucha leer!


Deze Kit is af te halen in het IDC. Ook wij zullen op dat moment aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Het is mogelijk de kit naar huis mee te nemen, of in het IDC je batch in gang te steken!


Maak gebruik van dit moment om zelf eens je eigen leer te maken. Het proces is even leuk als het eindresultaat! Zelf als je er uiteindelijk niets mee zal doen, is het iets om zeker op je bucketlist te plaatsen. De ervaring om je eigen materiaal te maken is onvervangbaar!


Het stappenplan en het yt-filmpje vindt je op een vorige Blogpost "HOW TO KOMBUCHA!". Laat ons weten of het is gelukt, door een foto in de galerij te plaatsen!


Natuurlijk is het ook mogelijk om hier vragen te stellen in de comments! We proberen je dan zo snel mogelijk te helpen. Al vast een kleine start van zaken die we zelf al hebben opgemerkt:


FAQ


- Wat als er schimmel (niet SCOBY) vormt op mijn thee?

=> De SCOBY zal hooguit iets minder snel groeien. Aangezien deze schimmel nier reageert met het SCOBY, zal deze blijven "zweven" in de bak. Wanneer de SCOBY wordt geoogst, kan deze gemakkelijk (eventueel met wat keukenpapier) van het vel worden geveegd.


- Wat als de SCOBY niet lijkt te groeien?

=> Geen paniek! De groei van je SCOBY is afhankelijk van veel factoren, zo kan een ander merk van thee of azijn de snelheid sterk beïnvloeden. Laat de bak enkele weken langer staan, er zal wel een vel groeien. En zelfs indien het echt niet lukt, dan heb je nog altijd iets bijgeleerd. De materialen van in de DIY-kit zijn getest en deze verzekeren een snelle groei!


- Wat als ik mijn SCOBY vel heb geoogst?

=> Als je nog een vel wilt laten groeien, kan je de kleine stukjes SCOBY opnieuw in de bak verspreiden. De thee heeft nog genoeg nutrienten, wel kan je best nog wat extra suiker en azijn in de bak gooien. Na enkele weken heb je een nieuw vel! Na enkele keren zul je merken dat het vel niet zo snel meer groeit, en dat het tijd is om nieuwe thee te maken!


- Wat doe ik met mijn Kombucha leer als ik deze niet meer gebruik?

=> Het positieve aan Kombucha is dat het volledig door de natuur kan worden afgebroken! Je kan het buiten in je tuin/composthoop plaatsen. Tip: probeer eens om de SCOBY in de vorm van een klein potje te leggen wanneer het droogt. (Meer informatie over het gebruiken van mallen kan je ons altijd vragen). Dit potje kun je gebruiken om planten te groeien! Deze kan dan rechtstreeks met de plant in de grond worden gestopt.


UPDATE 28/04: Vandaag was de eerste succesvolle verkoopsdag! De eerste 5 waren snel weg, en daarna werden er nog 3 verkocht. Benieuwd naar het eindresultaat! Volgende week staan we terug in het IDC met nieuwe kits.

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

WHERE TO FIND US

GET TO KNOW US

kombucha-1590484718.png

POST ARCHIVE

bottom of page